söndag 17 december 2017

Igår på kunskapskanalen var ett program om korv.Någon professor i U.S.A hade gjort undersökning om korv.Många barn hade fått canser för att ätit korv.Nitritens fel kom det fram.Men i Sverige är vi med i Eu som bestämmer hur mycket skit får finnas i korven.Det är bra tycker jag som tycker om korv.
Dom sa att nitriten gör korven färgstark,annars köper inte kunderna.Precis som med räkorna och laxen då.Så lättlurade vi kan vara.

3 kommentarer:

Henrik Olsson - Föreläsningar sa...

Jag vet inte, så fort det är en undersökning från USA tar jag det hela med en nypa salt.

Har sett dokumentärer om att socker är farligt (vilket det visserligen är), men också dokumentärer om att köttet är det farligaste. :)

Det finns stora industrier som betalar dyrt för att få sina produkter "godkända" i undersökningar.

Det är ju inte så "många" år sedan som cigaretter ansågs ofarliga enligt undersökningar som tobaksindustrin betalar.

Ama de casa sa...

Jag älskar korv! Men jag minns en gång i forntiden då dom nog förbjöd nåt. Korven gick från att vara färgglad till att se blek och glåmig ut. Var misstänksam då, men den smakade likadant och man vande sig snabbt vid utseendet. Nu ser dom danska, knallröda korvarna mystiska ut istället :-)

Ha en bra start på veckan!

wiper sa...

Jag är inte så förtjust i korv numera så jag äter inte korv så ofta. Det gäller att läsa på förpackningarna vad gäller innehåll

kram
Malin